001


 

 

18 bestuurders achter het stuur met teveel alcohol op in Waalwijk
De politie heeft zaterdagavond samen met medewerkers van de Belastingdienst en de douane een grote verkeerscontrole gehouden op het parkeerterrein van de meubelboulevard aan de Professor Zeemanweg. Er werd gecontroleerd op onder meer het rijden onder invloed en het bezit van verdovende middelen. Er werden 18 bestuurders betrapt die teveel hadden gedronken. Er werden 1238 blaastesten afgenomen.
Veertig agenten, twaalf medewerkers van de Belastingdienst en een douanier met drugshond werden bij de grootschalige actie ingezet. Er werden 18 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Een 24-jarige man uit Kaatsheuvel haalde de hoogste score. Hij blies 600 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren. Er werden geen verdovende middelen aangehouden. Opvallend was wel dat op de aanvoerroute naar de controle verschillende zakjes drugs gevonden werden waaronder cocaine, hennep en hasj. Ook vonden de dienders een knipmes dat kennelijk uit het raam gegooid was.
Er werd één bestuurder betrapt die zonder rijbewijs reed. Verder werden onder meer bekeuringen uitgedeeld voor defecte verlichting (4), niet handsfree bellen (1), niet verzekerde auto (1) en verlopen APK keuring (1).
De Belastingdienst legde op zeven auto's beslag vanwege achterstallige vorderingen, vijf voertuigen werden daadwerkelijk in beslag genomen. Er werd 2248 euro geïncasseerd, Ook controleerde het taxiteam van deze dienst 20 taxi's. De douane heeft twee keer proces-verbaal opgemaakt vanwege de illegale aanwezigheid van een LPG installatie in de auto. Verder werd een bestuurder op de bon geslingerd die ten onrechte met een grijs kenteken reed.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok