Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik haverhals

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Aanslag op Poolse supermarkt in Tilburg, getuige hoorde meerdere daders praten
TILBURG - Bij de Poolse supermarkt Warszawa XL aan het Paletplein in Tilburg is in de nacht van zondag op maandag rond 02.30 uur een explosief afgegaan. Daardoor is brand uitgebroken, die relatief snel geblust werd. Er zijn geen mensen gewond geraakt. Het is de vijfde aanslag op een Poolse supermarkt in korte tijd, de vierde op een zaak van dezelfde eigenaar. Die in Aalsmeer en Beverwijk waren van de familie Mahmoed.
Het pand van de supermarkt is ernstig beschadigd door de explosie. De gevel ligt eruit. De winkel bevindt zich in een losstaand gebouwtje in het winkelcentrum. In de buurt van de supermarkt staat een flat. De ruiten van de bergingen van dat gebouw waren door de enorme klap vernield, maar zijn inmiddels weer vervangen. Naastgelegen winkels hebben geen schade. De Albert Heijn aan het plein ging gewoon open.
Uitzondering is de directe buur Trekpleister, die als drogisterij ondanks de lockdown open zou mogen. Daar is vannacht veel rook binnengetrokken en de winkel is gelucht. Medewerkers zijn binnen, maar de zaak is gesloten. Het parkeerterrein voor de supermarkt was voor een groot deel afgezet met hekken. Inmiddels is het glas en het andere puin opgeruimd en en zijn de hekken weer verwijderd. Het parkeerterrein staat weer gewoon vol met auto's.
Hulpdiensten en specialisten van de politie kwamen ter plaatse voor onderzoek. Volgens de Veiligheidsregio zou er geen gevaar zijn voor een volgende explosie. Het is onduidelijk wat voor explosief het is geweest. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was ter plaatse om dat te onderzoeken. De politie is nog op zoek naar getuigen.

Gebeld voor de explosie
Eén getuige meldde zich al voor de explosie. Hij hoorde timmeren en mensen praten, en dacht daardoor aan een mogelijke plofkraak bij de Albert Heijn. Terwijl hij met de politie belde, klonk de enorme klap, zo vertelde hij tegen de NOS. Mede dankzij zijn getuigenis gaat de politie uit van meerdere daders. ,,We nemen zijn verklaring heel serieus", aldus woordvoerder Eric Passchier.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok