001  


 

 

Café en twee apartementen in Centrum Breda uitgebrand
Een grote uitslaande brand heeft in de nacht van zondag op maandag café Het Hart van Breda en twee bovengelegen apartementen in de as gelegd. De 43-jarige bewoner van een van de apartementen heeft tegenover de politie verklaard dat hij een frituurpan op het fornuis had gezet. De vlam is kennelijk in de pan geslagen, hij zag geen kans meer de brand te blussen en is naar buiten gerend.
De melding kwam om 01.18 uur binnen. De brand was uitgebroken op de eerste verdieping in één van de apartementen. De Bredase brandweer kwam ter plaatse met groot materieel. Al snel schaalde de brandweercommandant op naar zeer grote brand. Er verleenden diverse brandweerkorpsen uit onder meer Teteringen, Prinsenbeek, Roosendaal, Oosterhout, Tilburg en Rijen assistentie. De brand werd door circa 40 brandweerlieden bestreden met onder meer twee hoogwerkers, een ladderwagen en vier tankautospuiten.
Door de politie werden de straten naar de Grote Markt afgezet. Ook werd met linten een ruime afzetting rondom het café gemaakt.
De brandbestrijding richtte zich met name op het voorkomen van uitbreiding naar aangrenzende percelen. Dit is gelukt. Wel hebben enkele panden mogelijk rook- en of waterschade opgelopen.
De politie heeft samen met de brandweer de bewoners van circa twaalf appartementen en studentenwoningen geëvacueerd. Deze bewoners, circa 25, werden opgevangen op het politiebureau Breda Binnenstad. De gemeente heeft dit gecoördineerd. Voor vijf bewoners die geen eigen opvang hadden, is hotelaccommodatie in de Bredase binnenstad geboekt.
Burgemeester van der Velden was snel ter plaatse. Hij heeft zich laten informeren over de brand en heeft een bezoek gebracht aan de bewoners die op het politiebureau waren.
Vier mensen hebben zich in het ziekenhuis laten behandelen omdat zij rook hadden ingeademd. Na controle mochten zij het ziekenhuis weer verlaten.
De brandweer gaf om 05.55 uur het sein brand meester. Het nablussen zal naar verwachting nog enkele uren in beslag nemen.
Auteur: Willem van Hooijdonk

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok