Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2015 01 24 5853 Waalwijk Cor Verhoevenstr brand drugslabFoto: FPMB - Erik Haverhals

Beelden FPMB - Erik Haverhals

Twee personen op de vlucht naar brand in woning
Waalwijk - De politie is op zoek naar (vermoedelijk) twee personen die er vandoor gingen bij een woningbrand.
De woningbrand ontstond zaterdagavond 24 januari 2015 kort voor half negen op de eerste verdieping van een appartementencomplex aan de Cornelis Verhoevenstraat. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur al binnen enkele minuten onder controle. Het bleek te gaan om een kleine brand in de hal. In de woning werd niemand meer aangetroffen. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Een getuige verklaarde dat er twee mannen het huis ontvluchtten tijdens de brand. Sporen op het platte dak bevestigen het verhaal. In de woning werden verder mogelijke sporen van drugs gevonden. Het is op dit moment nog niet bekend wie de mannen waren. Ondanks een zoekactie zijn ze nog niet achterhaald. Forensisch rechercheurs verrichten zondag nader onderzoek in en rond de woning.

Update zondag 25 januari 13.00 uur
De polite is in samenwerking met de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling bezig met onderzoek in de woning aan de Cornelis Verhoevenstraat. In de bovenwoning is een klein laboratorium aangetroffen voor de verwerking van amfetamine. Vermoedelijk zijn er tijdens het proces dampen vrijgekomen, die vervolgens ontvlamd zijn. In het huis zijn ook chemische vloeistoffen gevonden, bestemd voor de productie van synthetische drugs.
Dit soort laboratoria leveren een groot risico op in woonwijken en op bedrijfsterreinen. Niet alleen het productieproces maar ook de opslag van chemische stoffen is gevaarlijk. Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van dit soort criminele activiteiten kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

 

 

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok