2012-07-29 8049 Waalwijk van Hilststraat grote brand  


 

Vanmorgen rond half 10 is er aan de van Hilststraat in Waalwijk een flinke brand uitgebroken in de open hal bij een afvalverwerker in de gedeelte waar het bouw en sloop afval wordt gesorteerd.
Bij de brand kwamen grote zwarte rookwolken vrij die tot in Sprang Capelle te zien waren.
De brandweer heeft met behulp van 4 tankautospuiten en de hoogwerker van Tilburg het vuur bestreden.
Ook de WVD van de brandweer heeft op het industrie terrein metingen verricht.
De industrieterreinen Haven 1 t/m 7 zijn door de politie hermetische afgesloten.
Volgen de Officier van Dienst van de politie was het een gevaarlijke brand omdat er na een uur blussen een tank met diesel dreigde te ontploffen, daarom moest iedereen op een afstand van 250 meter gaan staan.

 

Politie persbericht
Brand legt afvalverwerkingsbedrijf voor een deel in as
WAALWIJK: Een grote brand in een afvalverwerkingsbedrijf aan de van Histstraat op het industrieterrein in Waalwijk heeft het bedrijf deels in as gelegd. De brand ontstond zondagochtend 29 juli rond 09.30 uur in een loods waar bouwafval opgeslagen ligt. Mogelijk is daar door de hitte broei in ontstaan. Al snel vatte de hele loods vlam en de rook was tot in de wijde omgeving te zien. Het verkeer op de A59, ten zuiden van het industrieterrein, had daar geen last van omdat de rookpluim naar het noordoosten, richting open veld ging. Uit metingen van de brandweer bleek bovendien al snel dat er geen sprake was van gevaarlijke stoffen. Rond 11.15 uur had de brandweer de brand onder controle. Wel moesten zij op dat moment het smeulende puin nog uit elkaar halen en nablussen.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok