001  


 

 

Brandweer Waalwijk heeft grote brand snel onder controle
Vrijdagmorgen is omstreeks 08.45 uur een grote brand ontstaan in een leegstaand pand aan de Grotestraat. Er raakte niemand gewond.
De brandweer kwam met drie tankautospuitwagens en een hoogwerker ter plaatse en wist te voorkomen dat de brand zich uitbreidde naar belendende percelen. De commandant gaf omstreeks 10.10 uur het sein brand meester. De brand, waarvan de oorzaak nog niet bekend is, ontstond vermoedelijk op de begane grond waarna het via de eerste verdieping naar de zolder uitbreidde. Brandstichting wordt niet uitgesloten.
De brand werd bestreden door 30 brandweerlieden uit Waalwijk en Sprang-Capelle. Ook was logistieke ondersteuning van de brandweer Tilburg opgeroepen. Locoburgemeester Heuverling stelde zich ter plaatse op de hoogte van de brand. Het betrof een leegstaand pand, waar tot voor enkele weken Poolse mensen in gewoond hebben. De brandweer hielp de winkelier, links naast het brandende pand, nog met het veilig stellen van enkele gitaren. Rechts naast het betreffende pand is een restaurant gevestigd. Deze panden liepen rook- en waterschade op. De Gemeente heeft voor een afzetting gezorgd. Een medewerker van Salvage is namens de verzekeringsmaatschappij ter plaatse gekomen om de eerste maatregelen in overleg met de eigenaar van het pand te nemen.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok