Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2016 11 07 0361 Hank Valkstraat autobrandFoto: Erik Haverhals

Beelden FPMB Erik haverhals

Opnieuw auto uitgebrand in de Vogelbuurt in Hank
HANK - Er is maandagavond weer een auto uitgebrand in de Valkstraat in Hank. Rond zeven uur brak de brand uit, de brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto zwaar beschadigde.
In Hank zijn de laatste tijd vaker autobranden. De auto die maandag uitbrandde, stond op dezelfde plek als waar eerder ook auto’s werden aangestoken. De teller staat inmiddels op acht autobranden.

Straatverlichting
Voor veel bewoners is de straatverlichting een pijnpunt: het is er te donker en in de loop van de avond gaan sommige lantaarnpalen zelfs helemaal uit. "Ik vind het gewoon eng en kijk 's morgens ook altijd even uit het raam om te kijken of de auto er nog staat", vertelt een buurbewoner.
De Vogelbuurt in Hank wordt al sinds december geteisterd door autobranden. De teller staat inmiddels op 7
Op de parkeerplaats aan de Valkstraat staat maar één lantaarnpaal, terwijl er ongeveer twintig huizen aan grenzen. "Ik heb zelf maar extra verlichting aangelegd, maar die kan ik ook niet altijd aan laten staan." Als ze de felle bouwlampen uitzet, is het aardig donker op de parkeerplaats. "En dan verzwakt de aandacht van de buurt en komt de pyromaan waarschijnlijk toch weer terug."

brandenhank

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok