Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2018 09 25 0566 Tilburg Beneluxlaan vrouw aangeredenFoto's: FPMB Erik haverhals

Beelden FPMB Erik haverhals

Jongen (19) verdacht van dood door schuld na aanrijden vrouw in Tilburg, slachtoffer overleden
TILBURG - De 19-jarige jongeman die dinsdagavond laat een oudere vrouw aanreed op de Beneluxlaan in Tilburg, wordt verdacht van dood door schuld. Dat laat een politiewoordvoerder aan het Brabants Dagblad weten. Het 77-jarige slachtoffer overleed daags na de aanrijding aan haar verwondingen in het ziekenhuis.

De vrouw wilde met haar rollator de kruising met de Baden Powelllaan oversteken toen ze werd aangereden door een auto. De bestuurder reed daarna door, de vrouw gewond achterlatend. Later op de avond meldde de 19-jarige automobilist zich bij de politie. ,,Daarmee is het doorrijden komen te vervallen", vertelt de woordvoerder.

Zorgwekkende toestand
Het was al direct duidelijk dat de situatie van de oudere vrouw zeer ernstig was. Omstanders hebben haar nog gereanimeerd, waarna ze in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis is gebracht. Daar is de vrouw donderdagochtend vroeg overleden.

Het onderzoek naar het ongeluk duurt nog voort. Dat gaat nog weken duren, zo denkt de politie. De 19-jarige verdachte zit nog altijd in de cel. De officier van justitie moet nog bepalen of hij voorgeleid moet worden aan de rechter-commissaris. De politie acht de kans klein dat dat gaat gebeuren.

Getuigenoproep
Omdat het onderzoek naar de aanrijding nog loopt, is de politie op zoek naar getuigen van het ongeluk. ,,Mochten er mensen zijn die getuige zijn geweest zijn van de aanrijding of kort voor de aanrijding, of die ons iets over het gebruikelijke rijgedrag van deze verdachte kunnen vertellen dat hebben dan hebben we graag dat deze mensen zich mensen melden", meldt de woordvoerder.

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok