Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2018 08 17 9877 Kaatsheuvel Efteling 2 honden in camper



Foto's: FPMB Erik Haverhals

Beelden FPMB Erik haverhals

Twee honden gered uit camper op parkeerplaats Efteling
KAATSHEUVEL - Twee honden zijn vrijdagmiddag gered uit een camper op het parkeerterrein van de Efteling. Een hond is bij de redding ontsnapt.
Medewerkers van het attractiepark ontdekten de honden in de afgesloten camper. Ze belden de politie. Een agent wist het raam van de camper open te maken. Een hond ontsnapte toen. Het andere dier is naar de hondenkennel van de Efteling gebracht.
Geen kwaad in de zin
Dat de dieren zijn achtergelaten, is opmerkelijk. Het park heeft namelijk gewoon een kennel waar baasjes hun dieren gratis kunnen achterlaten. Volgens Maarten Verschure van All American Imports, een bedrijf uit Kaatsheuvel, hadden de baasjes geen kwaad in de zin. "Ik zag ze in de avond langs de weg staan en heb ze aangesproken omdat ik dacht dat ze pech hadden. Ze spraken een andere taal, ik geloof Spaans of Italiaans. De camper was hartstikke goed geventileerd en er was water. Ze reisden al een tijdje rond met hun honden. Ik denk dat ze de bordjes over de hondenkennel simpelweg niet konden lezen."
Verschure ziet wel vaker mensen die lange tijd rondreizen met een dier in de auto. "In mijn bedrijf heb ik diverse klanten die hun honden mee op reis nemen. Soms wel een jaar lang. In hun auto's zijn daarvoor goede voorzieningen aangebracht."

Terecht
Verschure vindt het wel goed wat de beveiliging van de Efteling gedaan heeft. "Je moet het in de gaten houden en bij twijfel ingrijpen. Dat er toen een hond ontsnapte is jammer. De eigenaresse was er heel verdrietig over." De hond is uiteindelijk weer gevonden en herenigd met de baasjes.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok