2014-07-11 2892 Tilburg Moerstraat ApaanFoto: FPMB - Erik Haverhals


Beelden FPMB - Erik Haverhals

 

Vaten met apaan gedumpt in Tilburg
Tilburg - De recherche doet onderzoek naar de herkomst van twaalf vaten die vrijdag 11 juli 2014 zijn gevonden aan de Moerstraat in Tilburg. In de vaten zit ongeveer 300 kilo apaan, een grondstof voor BMK waarvan amfetamine gemaakt wordt.
De vondst is bijzonder omdat het niet om drugsafval gaat, maar om een grondstof die nog gebruikt moet worden. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. Ook is een buurtonderzoek verricht. Hieruit is gebleken dat de vaten vermoedelijk donderdagavond laat gedumpt zijn. Medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen zijn ter plaatse gekomen om de vaten te onderzoeken en te bemonsteren. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de vaten geruimd.

Oproep
De politie verzoekt getuigen van de dumping, die nog niet gehoord zijn om contact op te nemen met de recherche in Tilburg via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok