2011-03-09 8524 Moergestel A58 ad  


 

 

Snelweg A58 weer open na berging gekantelde vrachtwagen
MOERGESTEL: Hulpdiensten zijn tot diep in de nacht bezig geweest met het bergen van een gekantelde vrachtwagen op de A58 in de rijrichting Tilburg. De snelweg werd donderdagmorgen rond 04.00 uur vrijgegeven.
Bij een ongeval tussen een personenauto en een vrachtwagen woensdagavond tegen 19.15 uur belandde de truck op zijn kant in de berm, net voor parkeerplaats Breehees. Er werd aanvankelijk groot alarm geslagen, omdat de vrachtwagen zo'n tachtig tot honderd vaten met een chemische stof bevatte. Enkele vaten waren door het ongeval behoorlijk beschadigd. Uit onderzoek van de brandweer bleek al snel dat geen van de vaten was lekgeslagen en dat er daarmee ook geen direct gevaar was. Medewerkers van een bergingsbedrijf hebben de zwaar beschadigde vrachtwagen getakeld; de vaten met chemicaliën werden door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. Direct na het ongeval werd de A58 in beide richtingen afgesloten. Verkeer werd omgeleid via Moergestel en Tilburg. Aan beide kanten van de snelweg leverde dat korte files op. De chauffeur van de vrachtwagen, een 38-jarige man uit het Duitse Herzogenrath en de bestuurster van de personenauto, een 45-jarige vrouw uit Landgraaf, kwamen met de schrik vrij. Ze zijn ter plaatse wel onderzocht door ambulancepersoneel. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok