Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2016 04 12 1696 Andel Massdijk zeer gr brandFoto: FPMB - Erik Haverhals

Foto's en beelden FPMB Erik haverhals

Grote brand bij veevoederbedrijf De Heus in Andel: zwarte rookpluimen trokken richting Gelderland
ANDEL - In een loods van veevoederbedrijf De Heus in Andel (gemeente Woudrichem) heeft maandagnacht urenlang een grote brand gewoed. Grote zwarte rookpluimen trokken in de richting van Gelderland. De brandweer was in groten getale aanwezig om het vuur te blussen. Er werden vier bluswagens en twee hoogwerkers uit Waalwijk en Oosterhout ingezet.
Dinsdagochtend zal de brandweer samen met een sloopbedrijf de loods uit elkaar trekken om beter na te kunnen blussen. Rond 08.00 uur kwam er nog altijd rook uit het verwoeste pand.

Houtsnippers
"Het bedrijf was gesloten toen de brand uitbrak'', meldt een woordvoerster van Veiligheidsregio. "Een naastgelegen bedrijf heeft de brand gemeld.'' Dat gebeurde rond één uur 's nachts.

Het vuur woedde in een loods waar houtsnippers en tarwe waren opgeslagen. Om die reden schaalde de brandweer al snel op naar 'zeer grote brand'.

Nablussen
Toegesnelde brandweerlieden hebben kunnen voorkomen dat de vlammen konden overslaan naar andere delen van het bedrijf. Het nablussen is dinsdagochtend nog altijd bezig. Er is niemand gewond geraakt.

Hoe de brand is ontstaan, moet onderzoek van de politie uitwijzen. Brandstichting wordt vooralsnog niet uitgesloten.

De Heus
Veevoederbedrijf De Heus is een internationaal opererende onderneming die actief is in de productie en handel in diervoeding. Het bedrijf heeft vestigingen in Andel, Ravenstein, Veghel, Maasbracht, Meppel, Nijkerk, Sneek en Utrecht.

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok