001  


 

 

Politie doet grote drugsvangst
De politie heeft zaterdagmiddag in een garagebox in de Kardinaal Alferink-straat 63 kilo amfetamine en rond de 350.000 pillen gevonden. De amfetamine heeft een straatwaarde van ongeveer 700.000 euro. De pillen worden nog onderzocht, maar de politie gaat ervan uit dat het syntethische drugs zijn.
De vangst kwam aan het licht nadat de politie in de vroege zaterdagochtend twee mannen (28, 29 jaar) uit Breda had aangehouden. Een oplettende buurt belde rond 03:15 uur naar de politie met de mededeling dat er twee mannen op het dak van een garagebox stonden. Het leek er op alsof ze probeerden een gat in het dak te maken. De politie kwam met meerdere eenheden snel ter plaatse. De twee mannen vluchten naar het dak van een nabijgelegen woning. Daar kon de politie de mannen rond 03:45 uur aanhouden wegens poging tot inbraak en hen naar het bureau overbrengen. In de loop van de zaterdagochtend werd er een onderzoek ingesteld op het plaats delict van de poging tot inbraak. Een agent klom op het dak en keek door het gat wat de verdachten reeds hadden gemaakt. Hij zag in het licht van de zaklamp zakken met wit poeder. Nadat de brandweer de deur had opengemaakt, bleken er in de box allerlei drugsgerelateerde artikelen te zijn, waardonder zakken met wit poeder en enkele vaten met vermoedelijk chemicaliën.
Medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontruiming (LFO), een onderdeel van de KLPD, kwamen ter plaatse om de box te onderzoeken en te ontruimen. Rechercheurs van de technische recherche van de regiopolitie hebben de box onderzocht op sporen. Het witte poeder wat in eerste instantie werd gezien, bleek een versnijdingsmiddel te zijn. Uit verder onderzoek in de garagebox bleek dat er in totaal 350.000 pillen lagen en 63 kilo amfetamine. De politie onderzoekt de zaak. Naast de twee aangehouden verdachten wegens poging tot inbraak zijn er geen verdere aanhoudingen verricht.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok