Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bocht



Foto's: FPMB Erik Haverhals

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Ravage op A59 door botsing met drie vrachtwagens: ‘Ik zag een stofwolk opdoemen en wist dat het mis was’
DEN HOUT - Drie vrachtwagens zijn maandagochtend gebotst op de A59 bij Den Hout, waarbij twee mensen gewond zijn geraakt. Op de weg is het een ravage. De opruimwerkzaamheden op de snelweg duren tot in de avond, meldt Rijkswaterstaat.

Erik Luiten, Gerlach Hochstenbach 22-04-24, 11:07 Laatste update: 12:37
Meerdere ambulances en een traumaheli zijn rond 10.45 uur ter plaatse op de snelweg. Bij het ongeval zijn twee mensen gewond geraakt. Ze zijn aanspreekbaar, meldt de politie.

Op de weg is het een ravage. Een van de vrachtwagens ligt op zijn kant over de snelweg. De weg was tot 12.00 uur afgesloten in de richting van knooppunt Zonzeel. Het ingesloten verkeer werd tot die tijd door Rijkswaterstaat teruggeleid. Inmiddels is er een strook vrijgemaakt tussen de vrachtwagens, die op de snelweg stilstaan. Daar kan het verkeer doorheen rijden. Richting Oosterhout is een rijstrook afgesloten.

Jari Boerboom (29) zag het ongeval in de verte gebeuren. ,,Ik reed net op de snelweg, toen ik een enorme stofwolk zag opdoemen. Ik wist meteen dat het niet goed zat.” Hij probeerde nog de afslag bij Made te pakken, maar dat ging niet meer, omdat het verkeer vaststond. Inmiddels is hij weer onderweg, omdat er een doorgang is gemaakt tussen de beschadigde vrachtwagens.

Twee vrachtwagens moeten geborgen worden, de derde vrachtwagen kan op eigen krachten verder. Na het bergen moet de middenberm gesaneerd worden. De opruimwerkzaamheden duren tot ongeveer 18.00 uur.

Bron: bd.nl

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok