Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bocht



Foto's: FPMB Erik Haverhals

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Woning met rieten dak in Dussen in brand, bewoners en hond ongedeerd: ‘Het ging zo hard, niet te houden’
MET VIDEOEen woning met een rieten dak in Dussen is woensdagavond enorm beschadigd geraakt door een verwoestende brand. De brand aan de Muilkerk werd rond 22.30 uur ontdekt, pas uren later kon de brandweer het sein brand meester geven.

Redactie Altena 17 apr. 2024 Laatste update: 08:52
De bewoners van het huis bleven ongedeerd en ook de hond is gered. Het echtpaar werd gealarmeerd door het brandalarm en heeft zelf 112 gebeld. Zij denken aan kortsluiting als oorzaak. De exacte omvang en schade is nog niet bekend. Het echtpaar kreeg vannacht van verschillende dorpsbewoners hulp en slaapplekken aangeboden.

De vlammen in de rieten kap bleven maar oplaaien, waardoor de brandweer nog lang bezig is geweest met blussen. Om 3.00 uur was de brand onder controle. Ook donderdagmorgen wordt er nog nageblust, ook dat kan nog wel even duren volgens de brandweer.

,,Eigenlijk is er dan niks meer aan te redden, met zo'n rieten dak", vertelt een woordvoerder van de brandweer. Vaak wordt er bij dergelijke branden een speciaal team van de brandweer opgeroepen, met gespecialiseerd materiaal aan boord voor branden in rieten kappen. ,,Maar het ging hier zo hard, dat had geen zin meer. Het was niet te houden.”

Rookontwikkeling
Gedurende de nacht vreesde de brandweer dat de hitte van het vuur ervoor zou zorgen dat een naastgelegen woning ook vlam zou vatten. Dat is gelukkig niet gebeurd. ,,Ook de rookontwikkeling richting het dorp viel uiteindelijk relatief mee.”

De brand werd ongeveer half elf in de avond gemeld. De brandweer is uitgerukt met twee tankautospuiten en een hoogwerker. De vrijwillige brandweer van Dussen was ook ter plaatse. Korpsen uit omliggende plaatsen als Oosterhout en Hank werden ook opgeroepen.

Bron: bd.nl

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok