Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bocht



Foto's: FPMB Erik Haverhals

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Boa’s kwamen precies op tijd: man (23) uit Hoeven gepakt bij ‘restanten van drugslab’ in Dongen
DONGEN - Wat begon als een onschuldige controle door boa’s mondde uit in een grote politieactie met een helikopter en een arrestatieteam. Die kwamen tevergeefs naar Dongen: ze vonden weliswaar de restanten van een drugslab, maar geen andere verdachten.

Stan Kemps, Henk Strikkers 6 feb. 2024 Laatste update: 16:56
Als je een plek voor een drugslab zou moeten uitkiezen, zou het pand aan de Daniëlsweg misschien wel de ideale locatie zijn. Een groot terrein uit het zicht, omgeven door een dijk, een klein bosje, een industrieterrein en het kabbelende riviertje de Donge.

Op het terrein veel hoge bomen, een grote schuur en een oud huisje met een oranje dakpannendak. De ‘Uiterste Stuiver’ staat daar in gietijzeren letters op. Voor de veiligheid is het geheel ook nog eens afgezet met een groot blauw hek. Aan de binnenkant van dat hek staat dinsdag een blauw busje. De schuifdeur staat op een kier.

Zoetige lucht
Uit dat busje kwam deze ochtend ‘een zoetige lucht’ vertelt een passerende boa. Die boa’s en agenten van politieteam de Langstraat waren bezig aan een controleronde van ‘een aantal panden’ in Dongen. Dat doen ze niet bij willekeurige huizen, het zijn panden waarbij het vermoeden bestaat dat er iets niet helemaal in de haak is.

Bij dit terrein aan de Daniëlsweg werd al eens eerder een busje gevonden met grondstoffen voor de drugsproductie, in 2019. Dinsdag was het weer prijs. Stomtoevallig waren de boa’s er precies op tijd: wéér een busje met wéér een vat met grondstoffen. Dat hadden de agenten en boa’s meteen door toen zij de zoetige geur uit de openstaande autodeur roken.

Voor zover ik wist stond het pand leeg
Eigenaar van het gebouw aan de Daniëlsweg waar de restanten werden gevonden
De 23-jarige man uit Hoeven die op het terrein aanwezig was, werd direct aangehouden. ,,Vanwege de onoverzichtelijke situatie op het terrein is besloten om ook een arrestatieteam en een helikopter op te roepen”, zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk vanaf de Daniëlsweg waar de wind vrij spel heeft.

Vaten, troep, chemicaliën
,,Zij hebben het hele terrein geschoond, zoals wij dat zeggen”, vertelt Van Hooijdonk. ,,Maar we hebben niemand meer gevonden.” Wel stuitten de teams op de resten van een drugslab in de schuur. ,,Vaten, troep, chemicaliën”, zegt Van Hooijdonk. ,,Als ik het zo moet inschatten is het al een tijdje terug dat het in werking was.”

De mannen van het arrestatieteam ontdoen zich ondertussen van hun indrukwekkende uitrusting. ,,De Landelijke Faciliteit Ontmantelen gaat nu binnen”, vertelt Van Hooijdonk.,,Die zijn nog wel een paar uur bezig om onderzoek te doen en alles op te ruimen.”

Burgemeester Bakermans prijst de goede samenwerking tussen de gemeentelijke boa’s, politie en Enexis. ,,Dit leidde tot de opsporing van dit drugslab”, vertelt hij op politie.nl. ,,We weten dat dit soort criminaliteit ook in Dongen voorkomt, maar dit soort zaken willen we niet in de gemeente. Een drugslab is een gevaar voor de omgeving en trekt vaak andere criminaliteit aan.”

Vorig jaar verkocht
Het pand aan de Daniëlsweg is in februari 2023 nog van eigenaar verwisseld. De nieuwe eigenaar zegt dat hij het pand had gekocht om de locatie te ontwikkelen, bijvoorbeeld door er arbeidsmigranten te huisvesten. ,,Voor zover ik wist stond het leeg”, zegt hij. ,,We hadden een tijdelijke huurder, en die heeft een tijdje terug de huur opgezegd.”

Hij zegt dat hij al ‘een tijdlang’ niet meer in het pand is geweest, en dat hij dinsdag via-via moest vernemen wat er aan de hand was. ,,Ik heb zelf contact gezocht met de politie en de gemeente, maar die konden nog niets zeggen. Ze zouden me wel bellen als ze iets kwijt wilden”, zeiden ze.

Bron: bd.nl

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok