Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 


Foto's: FPMB  Erik Haverhals

Beelden FPMB Erik haverhals

Brand meester in voormalige fabriek van Jonker Fris in Heusden
HEUSDEN - De leegstaande fabriek van Jonker Fris in Heusden is zondag getroffen door een grote brand. Tegen halfelf zondagavond kon de brandweer het sein brand meester geven, maar het nablussen heeft tot vier uur in nacht van zondag op maandag geduurd, zo meldt een woordvoerder.
Volgens hem brak het vuur rond zeven uur zondagavond uit, ergens in het midden van het pand waar houten vloeren liggen. Er werden in totaal zeven wagens, uit Den Bosch, Heusden en Waalwijk, ingezet om de brand te blussen.

Ambulance en Salvage ingeschakeld
Ook is, standaard, een ambulance ingeschakeld. Bij aankomst bleek dat de voormalige directiewoning bij de fabriek anti-kraak was bewoond. Vervolgens is ook Stichting Salvage in actie gekomen, zoals vaker gebeurt bij branden.

De fabriek staat aan de Nieuwe Maasdijk. De vlammen sloegen al snel uit het dak en er ontstond veel rookontwikkeling. De gemeente Heusden waarschuwde mensen uit de rook te blijven.
Over de precieze oorzaak van de grote brand is niets bekend.

Jonker Frits tot 2008 actief in Heusden
De activiteiten van Jonker Fris in Heusden duurden van 1910 tot 2008. Per jaar werden er 100 miljoen stuks groentenconserven geproduceerd. Dat werk werd overgenomen door HAK in Giesseen.

De merknaam Jonker Fris wordt nog wel als fruitmerk voor vlaaivullingen gebruikt.

Nieuwsbrief aanmelden

1.png0.png1.png9.png6.png0.png8.png
Vandaag79
Gister97
Week79
Maand349

Bezoekers

  • Browser: Unknown
  • Browser Version:
1
Online

maandag 04 december 2023
Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok