Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik Haverhals

 

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Touringcar botst frontaal op pijlwagen bij Merwedebrug, A27 bezaaid met glas en brokstukken
SLEEUWIJK - Een touringcar is in de nacht van vrijdag op zaterdag bij Sleeuwijk tegen een pijlwagen van Rijkswaterstaat gereden. Dat gebeurde op de A27, waar de wagen stond om te waarschuwen voor werkzaamheden aan de Merwedebrug.

Matthijs Keim 4 nov. 2023 Laatste update: 10:44
Door onbekende reden botste de touringcar, die vanuit Frankrijk naar Nederland was gereden, rond 04.45 uur frontaal tegen de pijlwagen aan. Daarbij verboog de volledige voorkant van de reisbus en sprong de voorruit uit de sponningen. Ook schoot de ingangsdeur aan de voorkant van de bus los.

Geen gewonden
Toch raakte niemand gewond door de klap. De tien passagiers en de chauffeur van de reisbus werden opgevangen in een bouwkeet. Rond 07.30 uur werden zij opgehaald door een andere bus en kunnen zij verder reizen. De brokstukken, het vele glas op de weg en de wagens moeten ook van de snelweg worden geruimd.

Door de schade hangt de bumper van de bus laag boven de weg. Daardoor was de touringcar lastig te takelen. Een bergingsbedrijf sloopte een deel van de voorkant om de bus op de bergwagen te kunnen zetten. De A27 richting Gorinchem bleef ook daarna dicht tot de vangrail was gemaakt. Deze raakte beschadigd bij het ongeluk.

Drukte in Sleeuwijk
Verkeer vanuit Breda kon omrijden via de A59, de A2 en A15. Voor die omleiding werd ingesteld, moesten voertuigen die voor de dichte Merwedebrug stonden van de snelweg af rijden en over de open rijbaan van de A27 terugrijden.

Toch kozen veel weggebruikers ervoor om via het centrum van de kleine plaats Sleeuwijk te reizen. Dat zorgde voor grote verkeersopstoppingen. Later in de ochtend zorgde de afgesloten A27 niet meer voor grote files. Rijkswaterstaat opende de snelweg rond 09.45 uur weer.

Bron: bd.nl

 

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok