Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik Haverhals

 

Beelden FPMB Erik haverhals

 

30-jarige man overleden op A59 bij Raamsdonk, vier auto’s betrokken bij aanrijding
RAAMSDONK - Bij een ernstig ongeval op de A59 ter hoogte van Raamsdonk is in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.00 uur een 30-jarige man uit het Zuid-Hollandse Driebruggen overleden. Ook zijn er meerdere mensen gewond geraakt, een vrouw moest naar het ziekenhuis. Vier auto’s waren betrokken bij de aanrijding.

Nikita Boon, Ralph van Wolffelaar 29 okt. 2023 Laatste update: 10:20
Het ongeluk gebeurde rond 01.45 uur (zomertijd). Meerdere hulpdiensten, waaronder de brandweer, rukten uit. Ook een traumahelikopter is op de snelweg geland. Een van de voertuigen heeft in brand gestaan.

De politie meldt dat er nog uitgebreid onderzoek wordt gedaan. Uit de eerste verklaringen blijkt dat de auto van de overleden man zwaar beschadigd stilstond op de weg met het slachtoffer naast het voertuig. Een achteropkomende bestuurder ontweek deze auto ternauwernood, maar raakte wel de vangrail en kwam in de slip. Twee andere auto’s botsten hierop. De snelweg lag vervolgens bezaaid met brokstukken.

De politie tast nog volledig in het duister over het ongeluk van de overleden man. Online is hiervoor een getuigenoproep geplaatst. De A59 is nog tot zeker 11.00 uur afgesloten voor overig verkeer tussen Waspik en knooppunt Hooipolder. Het vaststaande verkeer wordt naar de afrit begeleid.

Zicht vanaf viaduct
Zondagochtend rond 09.30 uur is vanaf het viaduct van de Heemraadsingel in oostelijke richting te zien dat de politie nog volop bezig is met het onderzoek. De plek waar de man overleed is afgedekt met schermen en het wegdek ligt voor zeker 100 meter bezaaid met brokstukken. Met een hoge camera maakt de politie beelden. Twee voertuigen worden op dat moment weggehaald door een berger. Eén auto staat nog schuin op de weg, de vangrail is flink ingedeukt en een reinigingsmachine staat klaar voor het wegdek.

Bovenop het viaduct kijken twee mannen toe. ,,Dat is echt een behoorlijke tik geweest”, zegt één van hen. Hij woont langs de A59 aan de Regentenstraat. ,,Ik was net terug van een Halloweenfeest. Ik hoorde sirenes en de traumahelikopter. Van het ongeluk zelf hoorde ik niets. Het is hier altijd maar net hoe de wind staat.”

Bron: bd.nl

 

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok