Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik Haverhals

 

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Hoogbejaarde bewoonster met brandend haar uit huis gered: ‘Ik hoorde haar help roepen’
WAALWIJK - Een woning is eind donderdagmiddag volledig uitgebrand aan de Professor Krabbestraat in Waalwijk. De alleenstaande hoogbejaarde bewoonster van het huis is daarbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. De brand is waarschijnlijk in de keuken ontstaan.

Erik Luiten, Jos van de Ven 26-10-23, 18:08 Laatste update: 20:36 Bron: BD
De brandweer rukte rond half zes met meerdere voertuigen met spoed uit. Een half uur later sloegen de vlammen uit het dak. ,,We gaan vanavond nog onderzoek naar de brand doen. Het was een intense brand, voor ons is het ook de vraag hoe het zo snel en hevig heeft kunnen branden”, aldus de hoofdofficier van dienst van de brandweer.

Gevaar vallende dakpannen
Rond half acht haalde de brandweer met een hoogwerker de gevaarlijk schots en scheef liggende dakpannen weg. ,,We laten het veilig achter en spijkeren de woning na onderzoek zo snel mogelijk dicht.”

Het vuur in de hoekwoning aan een hofje sloeg over naar de buurwoning. Die liep vooral op de bovenverdieping rookschade op. De buurjongen was op het moment dat de brand uitbrak op weg naar zijn wagen om zich bij zijn ouders in een Waalwijks restaurant te voegen. ,,Ik hoorde help help roepen en zag veel rook uit het huis van de buurvrouw komen. Ik heb op de deur gebonkt en door de brievenbus geroepen, pas toen deed de buurvrouw open”, vertelt de buurjongen.

Ik zag nog wel dat er brand in de keuken was. Binnen tien minuten stond het huis in brand.

Buurjongen
Bewoonster tegen kunnen houden
,,Ik zag dat haar haren in brand hadden gestaan, ze wilde weer terug maar ik heb ze tegen kunnen houden. Ik zag nog wel dat er brand in de keuken was. Binnen tien minuten stond het huis in brand. Ik hoop dat het goed gaat met de buurvrouw, ze was totaal in shock.” De buren konden donderdagavond nog niet terug in hun huis: de jongen gaat donderdagavond naar familie, zijn ouders brengen de komende nacht in een hotel door.

Auto's uit garageboxen
Een van de achterbuurmannen die politie aan de straat zag staan en vlammen uit het huis zag komen, haalde met een aantal omwonenden auto's uit de garageboxen. ,,Voor de zekerheid.” Uiteindelijk bereikte de brand de boxen niet.

Ramen en deuren dicht
De Veiligheidsregio adviseerde de omwonenden ramen en deuren voorlopig te sluiten. Rond 18.50 uur heeft de brandweer het sein brandmeester gegeven. De brand is dan onder controle, maar de brandweer was nog wel enige tijd bezig met nablussen.

Bron: bd.nl

 

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok