Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik Haverhals

 

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Twee dure oldtimers gaan verloren bij brand in nét opgeknapt huis: ‘Al dat geklus is voor niks geweest’
MOERGESTEL - Twee oldtimers zijn zaterdagmiddag verloren gegaan bij een grote brand in een garage van een huis aan de De Hoefkens in Moergestel. Het vuur sloeg over naar het dak van het huis. ,,En ik was net klaar met het renoveren van de woning”, vertelt de aangeslagen bewoner.

Erik Luiten 14 okt. 2023 Laatste update: 16:18
De brand ontstond rond de middag in de garage, met daarin twee oldtimers. De brandweer rukte met twee bluswagens en een hoogwerker met spoed uit, maar kon niet voorkomen dat de auto's volledig uitbrandden. Ook de auto op de oprit raakte zwaar beschadigd.

Veel schade
Het vuur sloeg over naar het dak van het woonhuis. Daardoor is veel roetschade ontstaan aan zowel de buiten- als binnenzijde van de woning. Omdat het vuur zich in een dubbele ruimte in het woonhuis deels naar boven kon ‘vreten’ zijn ook de drie slaapkamers voorlopig niet meer bruikbaar.

,,We waren net klaar met klussen”, vertelt de eigenaar, die samen met zijn vrouw en zoon zeer aangeslagen is. Hij had zijn woning de afgelopen weken gerenoveerd. Door de schade is dat waarschijnlijk voor niks geweest. De schade kan oplopen tot tienduizenden euro’s, zo is het vermoeden.

De brandweer is nog enige tijd bezig met nablussen, onder meer onder de dakpannen. Daar is mogelijk nog een brandhaard actief. Een gasfles wordt op straat met water koel gehouden om een explosie te voorkomen.

De oorzaak van de brand is niet bekend, meldt de Veiligheidsregio.

Bron: bd.nl

 

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok