Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik Haverhals

 

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Bewoners wooncomplex weer thuis na evacuatie door brand in garage met scootmobielen, rook uit gebouw geventileerd
WERKENDAM - Een appartementencomplex in Werkendam stond woensdagavond vol rook door een brand in een parkeergarage. Vermoedelijk had een scootmobiel daar vlam gevat. De brandweer haalde tientallen bewoners van het wooncomplex aan de Raadhuislaan naar buiten.

Erik Luiten, Matthijs Keim 11 okt. 2023 Laatste update: 23:20
De brand begon rond 19.45 uur in de garage, die onder het appartementencomplex ligt. Daarin staan meerdere scootmobiels. De brandweer vermoedt dat de brand daar is ontstaan.

Oudere bewoners geëvacueerd
Bij de brand kwam veel rook vrij, die naar het bovengelegen complex trok. De brandweer schaalde op omdat het gebouw veel appartementen telt. Daarin wonen ook veel oudere bewoners, die moeilijk zelf naar buiten konden komen.

Uiteindelijk zijn ongeveer 60 mensen naar buiten geleid, meldde de Veiligheidsregio. Zij werden ongeveer zo’n drie uur lang opgevangen in een nabijgelegen brandweerkazerne. Ook waren ambulances aanwezig om eventuele medische hulp te verlenen. Het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt.

Ieder appartement controleren
De brand was al snel geblust. Rond 20.10 uur meldde de brandweer dat het vuur uit was. Doordat het gebouw nog vol rook stond, waren brandweerlieden echter nog een tijd bezig met ventileren. Ook werd voor de veiligheid ieder appartement gecontroleerd.

Rond 23.00 uur konden alle bewoners de brandweerkazerne verlaten en terug naar hun woning. Onderzoek moet de oorzaak van de brand uitwijzen.

Bron: bd.nl

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok