Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik Haverhals

 

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Opnieuw grote brand bij Maton Groep Waalwijk
WAALWIJK - Bij het afvalrecylclingbedrijf Maton Groep aan de Van Hilststraat in Waalwijk heeft vrijdagavond een grote brand gewoed. Later op de avond kreeg de brandweer grip op het vuur en kon overgaan tot het nablussen.

Annemarije Koeman, Peter van Erp 8 sep. 2023 Laatste update: 00:04
Een berg met huishoudelijk- en hout afval vloog vrijdag rond 18.30 uur in brand. Daarbij kwam veel rook vrij. De brandweer rukte massaal uit om het vuur zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Rond 20.30 uur werd het sein brand meester gegeven.

Vlak nadat het vuur onder controle was, werd een NL-Alert verstuurd voor de rook die vrijkwam bij het nablussen. De brandweer is nog enige tijd beziggeweest met nablussen en controles.

Zwarte rookwolken
Gedurende ruim twee uur sloegen vlammen uit de afvalberg. Daarbij ontstonden zwarte rookwolken die recht omhoog gingen. Bij het blussen van de vlammen ontstonden grijze rookwolken die naar beneden trokken in de omgeving van het bedrijf. De brandweer adviseerde omwonenden ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten.

Mensen in de buurt van de brand werd gevraagd hulpverleners de ruimte te geven. "Zo kunnen zij snel hulp verlenen”, aldus de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Drone
Volgens de woordvoerder van de brandweer was er geen risico dat het vuur zou overslaan. „De afvalhoop ligt enige meters van het pand vandaan.” Om te zien waar precies de brandhaarden zich bevonden, zette de brandweer een droneteam in.

Zeer grote brand
De brandweer schaalde kort na het uitbreken op naar zeer grote brand vanwege de waterwinning en om genoeg bluswagens naar het bedrijf te krijgen.

Het was niet de eerste keer dat er brand uitbrak bij het afvalbedrijf. In september 2020 vlogen meerdere malen hopen met afvalhout in brand. In 2019 was het twee keer raak. In juli dat jaar vatte een enorme berg bouwafval vlam.

Bron: bd.nl

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok