Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik Haverhals

 

Beelden FPMB Erik haverhals

 

 

Opslag brandt bij boerenbedrijf in Wijk en Aalburg, brandweer voorkomt overslag naar volle stal met koeien
WIJK EN AALBURG - In een opslag bij een boerenbedrijf in Wijk en Aalburg is dinsdagavond brand uitgebroken. Vlak voor middernacht stegen er vlammen op vanuit de hooibalen die erin lagen. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar een stal, die vol stond met koeien.

Matthijs Keim 5 jul. 2023 Laatste update: 08:33
De eerste melding van de brand aan de Dodesteeg kwam tegen middernacht binnen bij de brandweer. Door de brandende hooibalen werd het dak van de opslag zwart. Ruim een half uur na de eerste melding van de brand was het vuur rond 00.30 uur onder controle.

Om de brand goed te kunnen blussen, moest de grote berg hooi met twee machines naar buiten worden gereden. Buiten werd het hooi vervolgens afgeblust. Om dat voor elkaar te krijgen, werden vier bluswagens, een hoogwerker en een grote waterwagen ingezet.

Koeien veilig
Door het snelle handelen van de brandweer bleven de koeien in de naastgelegen stal veilig, want het vuur sloeg uiteindelijk niet over. Dat risico bestond, omdat de gebouwen op het terrein dicht op elkaar staan. Het is niet duidelijk hoe de brand kon ontstaan.

Bron: bd.nl

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok