Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik Haverhals

 

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Brand in Sprang-Capelle bij appartementencomplex
26 maart 2023

Bij een brand in een appartementencomplex in Sprang-Capelle moesten 24 woningen worden ontruimd. Het vuur aan de Hendrikus Chabotstraat bleef uiteindelijk woeden in één appartement, dat na het blussen onbewoonbaar bleek.

Bron: bndestem.nl

UPDATE

Brand in flat te Sprang-Capelle bedwongen, maar vooral bij de benedenbuurvrouw (92) zit de schrik erin
UPDATE - SPRANG-CAPELLE - Consternatie zaterdagnacht in de Hendrikus Chabotstraat in Sprang-Capelle. Op ramen en deuren van alle 24 appartementen in een flat van woningcorporatie Casade werd iets na 01.00 uur hard gebonkt. De brandweer moest het vuur tot één woning op de eerste verdieping zien te beperken.

Matthijs Keim, Tom Tacken 26 mrt. 2023 Laatste update: 14:47
Alle bewoners - jong en oud, alleenstaanden en gezinnen - zagen buiten op straat hoe de brandweer dat lukte. Alleen de huurder van de woning waar de brand uitbrak, kon na drie uren blussen niet terug zijn appartement in. Niemand raakte gewond.

,,Echt alle complimenten voor de brandweer”, zegt een 64-jarige mevrouw een dag later, die ook nog niet weet wat er bij de buurman fout is gegaan. Anderen hebben in het holst van de nacht het woord ‘kaars’ horen vallen, maar onderzoek naar de oorzaak van de brand heeft nog geen conclusie opgeleverd.

Geen paniek
Van paniek was geen sprake, maar de schrik zat er bij menigeen wel in. De 92-jarige benedenbuurvrouw moest denken aan lang geleden, toen ze al eens een huis van haar zag afbranden, vertelt haar zoon zondagmiddag.

,,Ze lag diep te slapen en hoort ook niet meer goed. Haar buurman kwam erachter dat ze nog binnen was toen de meesten al buiten stonden. Dat zijn toch enge zaken.”

Roetschade en rooklucht
De buitenkant van het complex vertoont lichte roetschade. Vooral op de gang één hoog hangt nog een penetrante rooklucht.

De dochter van de 92-jarige mevrouw komt buiten om haar broer vertellen dat er toch een gele vlek in het plafond van moeder zichtbaar is. Daar lijkt het bluswater mee van doen te hebben. ,,Ik neem aan dat Casade dit allemaal goed gaat afhandelen”, zegt de zoon.

De 64-jarige mevrouw op één hoog ziet het ondertussen ook positief in: ,,We kunnen hier in de flat al best goed met elkaar overweg. Maar zo kom je toch weer wat dichter bij elkaar. De overburen hebben ook veel mensen voor een kopje thee binnengehaald.”

Bron: bd.nl

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok