Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik Haverhals

 

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Politie staakt zoektocht naar lichaam van vermiste Roemeense scheepswerker in water bij Waspik
UPDATE WASPIK - De politie heeft zondag opnieuw gezocht naar het lichaam van de man die vrijdagochtend vermist raakte bij het Oude Maasje in Waspik. Hij verdween toen hij onderhoud aan een schip pleegde op scheepswerf De Toekomst aan de Dwarsweg. Na meerdere uren zoeken op het water en rondom de boot, besloot de politie de actie te staken.

Redactie 22 jan. 2023
Daardoor blijft wat er precies met de arbeidsmigrant gebeurd is onduidelijk. Wel zegt een politiewoordvoer dat het ‘in de lijn der verwachting ligt’ dat de Roemeen in het water is gevallen en dat door de kou en stroming niet heeft overleefd. Specialisten en rechercheurs van de politie gingen daarom zondag met een boot met sonar het Oude Maasje op om naar het lichaam van de man te zoeken. In de rivier werd echter niets gevonden.

Vrijdag werd vanaf de ochtend al naar de man gezocht in een naastgelegen kanaal. Omdat de stroming het lichaam af kan laten drijven, werd het zoekgebied zondag uitgebreid naar de rivier. De politie legde in de tussentijd contact met de familie van de vermiste man. Uit dat gesprek bleek dat de Roemeen in ieder geval zijn familie niet had benaderd.

Dat de vermiste scheepswerker werkte bij De Toekomst, wordt zondag bevestigd door de eigenaar. De Roemeen werkte op het binnenvaartschip JSHT195, dat in november met tien andere schepen in Rotterdam arriveerde vanuit Shanghai. Dit binnenvaartschip kwam op een later moment in Waspik aan voor onderhoud. Op de scheepswerf worden sport- en recreatieboten gebouwd, maar ook schepen gerepareerd en onderhouden. Met dat laatste werk was de arbeidsmigrant bezig toen hij vrijdagochtend verdween.

Achtergelaten gereedschappen
De zoektocht kwam op gang nadat achtergelaten gereedschappen werden gevonden op de boot waar de man onderhoud pleegde. Na uren zoeken door duikers van de brandweer kwam de politie tot de conclusie dat de Roemeen een val in het water niet kon hebben overleefd. Daarop werd overgegaan tot een bergingsoperatie en zochten agenten vanaf een boot met sonar naar zijn lichaam.

Aan het Brabants Dagblad liet de directeur van De Toekomst eerder weten geen toelichting te geven op de zoektocht naar de medewerker zolang er nog gezocht wordt.

Bron: bd.nl

 

LAATSTE UPDATE

Lichaam vermiste scheepswerker in Waspik gevonden
WASPIK - Het lichaam van de scheepswerker die sinds vrijdag vermist werd in Waspik is maandagavond gevonden. Dat meldt de politie. Het blijft onduidelijk hoe hij in het water is gekomen.

Benedicte Bombala 24-01-23, 10:17
De man werd sinds vrijdag vermist. Hij verdween toen hij onderhoud aan een schip pleegde op scheepswerf De Toekomst aan de Dwarsweg. Grootschalige zoektochten leverden niets op. Na meerdere uren zoeken op het water en rondom de boot, besloot de politie de actie zondag te staken.

Maandagavond werd het levenloze lichaam van de scheepswerker aangetroffen in de omgeving waar de man ook was verdwenen. De politie doet onderzoek naar de doodsoorzaak.

Bron: bd.nl

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok